فروش جهیزیه زن توسط مرد (فروش مال غیر)

فروش جهیزیه زن توسط مرد (فروش مال غیر)


بر اساس قانون، شوهر اجازه فروش جهیزیه زن را ندارد زیرا این اموال متعلق به زن می‌باشد و شوهر فقط تا زمان بقاء و پایداری زندگی مشترک حق استفاده از این اموال را دارد نه فروش آنها را. این در حالی است که زن حق دارد این اموال را از زندگی مشترک خارج نماید، چون این اموال به او اختصاص دارد و هر مالکی حق هر گونه دخل و تصرف نسبت به اموال خود را دارد.


گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که برخی از مردان اقدام به فروش جهیزیه همسرانشان می‌کنند که باید این‌ گونه توضیح داد که اگر چه با فروش این اموال توسط شوهر، او مسئولیت جبران خسارت و برگرداندن عین یا مثل یا قیمت آنها را دارد اما چون رابطه زمانی بین زوج (مرد) و زوجه (زن) برقرار نیست، فروش این اموال از سوی شوهر خیانت در امانت محسوب نمی‌شود چون صورت‌برداری اموال و دریافت امضاء از زوج در فهرست جهیزیه، بر رابطه امانی (امانتداری) بین آن دو دلالت نمی‌کند، بلکه فقط برای اثبات مالکیت نسبت به آنها است. به طوری که در صورت بروز اختلاف، مورد استناد قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که فروش این اموال از سوی شوهر می‌تواند از سوی دادسرا و دادگاه به عنوان فروش مال غیر مورد رسیدگی قرار گیرد.


به ارث رسیدن جهیزیه زن


بر اساس قانون، همسران (زن و شوهر) در مسائل مالی خود استقلال دارند. به همین دلیل جهیزیه نیز مالی است که متعلق به زوجه (زن) است و اگر زمانی زن فوت کند، اموالی که از او به جا می‌ماند به میزان سهم‌الارث به ورثه تعلق می‎گیرد. جهیزیه نیز به چنین سرنوشتی دچار می‌شود. اگر زن و شوهر صاحب فرزند باشند، یک چهارم اموال به مرد به ارث می‎رسد و اگر صاحب فرزندی نباشند، یک دوم اموال به مرد (شوهر) به ارث رسیده و بقیه اموال میان سایر وراث تقسیم می‌شود.


 http://kiandad.com/%d9%88%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82/

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.