نحوه تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه
نحوه تنظیم دادخواست استرداد و پسگرفتن جهیزیه هم مانند سایر دادخواستهای تقدیمی به دادگاه میباشد:
* در قسمت توضیحات و مشخصات خواهان که شخص تقدیم کننده دادخواست را مینویسیم که یا زوجه (زن) است و یا وکیل او که وکیل، حتماً باید وکیل پایه یک دادگستری باشد.
* در قسمت مشخصات و توضیحات خوانده باید نام و مشخصات زوج (مرد) یا وکیل او را نوشت.
* در قسمت ادله (دلایل) و منضمات (پیوستها) که باید دلایل مورد استفاده در این دادخواست را توسط زوجه یا وکیل او نوشته شود.
بعد از تنظیم و تقدیم دادخواست به محضر دادگاه محترم، دادگاه این دادخواست تقدیمی را از نظر تکمیل بودن یا ناقص بودن بررسی میکند و بعد دستور، تعیین وقت رسیدگی را صادر میکند و با توجه به میزان حجم کار و شلوغی دادگاهها، این زمان میتواند بلافاصله یا مدتی بعد از تقدیم دادخواست باشد و یا خیلی بعد از تقدیم دادخواست باشد که مثلا ًمیتواند بین دو تا سه ماه بعد از تقدیم دادخواست و یا حتی بیشتر باشد.
مدارک لازم برای تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه
* اصل سند ازدواج یا کپی از آن
* اصل شناسنامه زن
* اصل کارت ملی زن
* سیاهه جهیزیه معتبر
استرداد جهیزیه بدون اجازه شوهر
زن مالک جهیزیه است و با توجه به اینکه وظیفه قانونی برای آوردن یا نگه داشتن جهیزیه ندارد میتواند هر زمان که بخواهد آن را مسترد نماید و پس بگیرد و نیازی به اجازه شوهر نمیباشد. زوجه (زن) میتواند فقط آنچه در لیست جهیزیه است و آن را خریداری کرده بدون اجازه شوهر از منزل خارج نماید.
* نکته: زوجه باید توجه داشته باشد، چنانچه بدون مجوز دادگاه جهیزیه را مسترد مینماید (پسمیگیرد) بهتر است چند نفر از همسایگان در زمان بردن جهیزیه به عنوان شاهد حضور داشته باشند. که در صورت لزوم شهادت دهند زوجه (زن) چه اقلام و وسایلی را از منزل خارج نموده است.