وکیل دادگستری کیست؟

وکیل دادگستری کیست؟

وکیل دادگستری به وکیلی گفته می‌شود که تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی و بالاتر در رشته‌های حقوق، مبانی و فقه گذرانده و در آزمون کانون وکلای دادگستری موفق به کسب رتبه بالایی شده باشد، که به آن وکیل پایه یک دادگستری می‌گویند.

انواع وکیل پایه یک دادگستری بعد از گذراندن دوره کارآموزی پروانه وکالت کسب می‌کنند و می‌توانند به پرونده‌های حقوقی مختلف رسیدگی نمایند.

انواع وکیل دادگستری

به طور کلی هشت نوع وکیل دادگستری در ایران وجود دارد.

عناوین وکلایی که به دادگستری مراجعه می‌کنند با توجه به مفاد و محتویات قوانین مورد استناد شامل موارد زیر می‌باشد:

1- وکیل انتخابی: هرگاه فردی وکیل خود را شخصاً انتخاب نماید و با تنظیم قرارداد وکالت او را برای دفاع از حقوق خود در مراجع قضایی نایب (جانشین) قرار دهد به آن وکیل انتخابی می‌گویند.

2- وکیل معاضدتی: در مواردی که اشخاص برای دفاع از حقوق خود در دعاوی حقوقی نیاز به وکالت داشته باشند اما به دلیل عدم توانایی مالی و یا هر دلیل دیگری نتواند برای خود وکیل انتخاب نماید، با تشخیص عسر و حرج (سختی) موکل از سوی دادگاه یا تشخیص کمسیون معاضدت کانون وکلا، در این موارد وکیلی به صورت رایگان دفاع از حقوق شخص معسر (ناتوان) را برعهده می‌گیرد تا از حقوق وی در دادگاه دفاع کند، به چنین وکیلی، وکیل معاضدتی گفته می‌شود.

3- وکیل تسخیری: وکیل تسخیری در دعاوی کیفری نقش ایفا می‌کند. هرگاه در دادرسی و محاکمات متهم به دلیل عدم توانایی مالی و یا هر دلیلی از دریافت وکیل خودداری نماید، دادگاه از میان وکلای دادگستری، وکیلی را به صورت رایگان در اختیار متهم قرار می‌دهد که به آن وکیل تسخیری می‌گویند.

4- وکیل سازمانی: براساس قانون حمایت قضایی از کارمندان نیروهای مسلح و دولتی، در صورتی که کارمندان دولتی (لشگری و کشوری) در کارهای خدمتی با مشکلات حقوقی و قضایی مواجه شوند، سازمان محل خدمت او موظف است متخصصان حقوقی خود را به عنوان وکیل برای دفاع از کارمندانی که با مشکل رو به رو شده‌اند اختیار کند. به وکلایی که در مراجعه قضایی از حقوق کارکنان دولتی دفاع می‌کنند، وکیل سازمانی می‌گویند.

ادامه مطلب ....

وکیل کلاهبرداری

وکیل رابطه نامشروع 

وکیل آنلاین تلگرام 

وکیل آنلاین واتس اپ

وکیل مواد مخدر

مالیات بر ارث

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.