در ادامه مقاله قبل در مورد حق‌الوکاله وکیل به بیان نحوه محاسبه حق‌الوکاله در دعاوی مختلف می‌پردازیم:

حق‌الوکاله وکیل

نحوه محاسبه حق‌الوکاله در مورد دعاوی مالی

در دعاوی مالی و دعاوی که موضوع آنها اموال است، مانند دعاوی چک، سفته و بیشتر دعاوی ملکی، حق‌الوکاله براساس ارزش مال مورد دعوا دریافت می‌شود و کاملاً براساس توافق بین وکیل و موکل، شرایط دعوا، سختی یا آسانی و نیز رفت و آمد وکیل تعیین می‌شود.

عرف و روال وکلا برای محاسبه حق‌الوکاله در دعاوی مالی معمولاً، از ده درصد ارزش خواسته مالی شروع می‌شود، اما گاهی بیشتر و یا کمتر نیز تعیین می‌گردد که با توجه به نوع دعوا، سختی آن و دیگر شرایط مشخص می‌شود.

نحوه محاسبه حق‌الوکاله در مورد دعاوی کیفری

در مورد دعاوی کیفری، مبلغ حق‌الوکاله عرف و روال خاصی وجود ندارد و تابع دعوی، وضعیت طرفین، روند دادرسی، سختی کار، حجم پرونده و... می‌باشد.

برخی عوامل مؤثر در تعیین حق‌الوکاله

اعتبار وکیل، تخصص او، شهرت و تحصیلات تکمیلی وی و... عواملی هستند که در تعیین حق‌الوکاله مؤثر می‌باشند.

هزینه مطالعه پرونده و تنظیم لایحه

گاهی موکل تنها برای مطالعه پرونده به وکیل وکالت می‌دهد، این کار برای آن است که وکیل وضعیت دعوا را بسنجد و ارزیابی نماید که آیا امکان موفقیت در آن دعوی موجود است یا خیر؟

همچنین گاهی وکیل پرونده را به جهت تنظیم لایحه برای موکل مطالعه می‌کند که هزینه آن نیز به شرایط و نوع دعوا و حجم پرونده بستگی دارد.

 

حق مشاوره وکیل چیست؟

مبلغی که موکل در ابتدا به وکیل جهت مشاوره پرداخت می‌نماید حق مشاوره نام دارد و مبلغ آن عرف و روال خاصی ندارد و تابع مواردی مانند شهرت وکیل، مدت زمان مشاوره، نوع دعوی و... می‌باشد.

محاسبه حق‌الوکاله وکیل در هر مرحله‌ی دادرسی

حق‌الوکاله تابع هر مرحله از دادرسی می‌باشد، یعنی در مرحله بدوی (نخستین) حق‌الوکاله آن جداگانه محاسبه و دریافت می‌شود و در مراحل دیگر مانند تجدیدنظر، فرجام‌خواهی، اعاده دادرسی (رسیدگی مجدد)، اعمال ماده 477 و اجرای حکم، به صورت جداگانه مشخص و دریافت می‌گردد.


وکیل کلاهبرداری

وکیل رابطه نامشروع 

وکیل آنلاین تلگرام 

وکیل آنلاین واتس اپ

وکیل مواد مخدر

مالیات بر ارث

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.